Aktivt ejerskab skaber udvikling og succes

Den Sociale Kapitalfond Invest har inviteret porteføljen til temadag med fokus på aktivt ejerskab og ESG.

Den Sociale Kapitalfind Invest holder temadag for porteføljevirksomheder

Den Sociale Kapitalfond Invest holder temadag for porteføljevirksomheder.

Nyhed

Hvor er fronten på ESG henne? Herunder; hvordan bruger man impact- og klimamålinger som konkurrenceparameter?

Sådan lød overskriften på gårsdagens temamøde for Den Sociale Kapitalfond Invests porteføljevirksomheder, der blev afholdt på Kursuscenter Knudshoved ved Nyborg.

Oplægsholderne Accenture, UN Global Compact Denmark og Viegand Maagøe gav selskabernes direktører, bestyrelsesformænd og ESG-ansvarlige konkrete handlingsmuligheder for bedre impact målingen og klimarapporteringer som et værktøj til forretningsmæssig og kommerciel succes.

Men ideen med temadagen var også at binde porteføljeselskaberne mere sammen og tættere på Den Sociale Kapitalfond Invest, herunder at forøge værditilbuddet som aktive ejere.

”Det er en naturlig del af vores aktive ejerskab at rykke tæt på virksomhederne på udvalgte strategiske emner. Flere af disse emner kan med få modifikationer være relevante på tværs af hele porteføljen, hvor selskaberne faktisk kan skabe god værdi og inspiration for hinanden,” siger Ziad Sbeinati, der er dagens vært og investeringsdirektør i Den Sociale Kapitalfond Invest.

Han uddyber, at netop denne aktive involvering og fællesskabet blandt ligestillede små- og mellemstore virksomheder er et af de værditilbud, som selskaberne tilvælger Den Sociale Kapitalfond Invest på som medejere af deres virksomheder.

Fokus på økonomisk vækst og social ansvarlighed

En af de virksomheder, der deltog på temadagen ved Nyborg, er rengøringsvirksomheden ProfilService. Den Sociale Kapitalfond Invest købte 55 procent af aktierne i virksomheden i december 2020, og for ejerne af ProfilService var det netop vigtigt at finde en investor, der ikke bare gik efter at skabe hurtige resultater.

”For os var det vigtigt at finde en investor, som ville videreføre og videreudvikle forretningen sammen med os, og hvor alle vores medarbejdere, der har skabt vores succes, også i morgen har det samme gode job, som de havde i går og i dag,” siger Steen Meedom, administrerende direktør i ProfilService.

Når Den Sociale Kapitalfond Invest bliver medejer af et selskab, er det centralt at kombinere et benhårdt fokus på økonomisk vækst og indtjening med professionel ekspertise i at gøre social ansvarlighed til en god forretning.

Fantastisk sparringspartner

For ProfilService har netop den tilgang været afgørende, da de skulle vælge, hvilken investor, der skulle med ombord. For der var rift om ProfilService, og det havde måske været nemmest bare at vælge en industriel investor, lyder det fra selskabet. Men de er glade for, at de valgte en investor, der stiller krav til både at skabe finansielle og sociale resultater.

”Den Sociale Kapitalfond Invest har gjort nøjagtig det, de sagde, de ville gøre. De er en fantastisk sparringspartner på mange strategiske emner her i blandt ESG, og specielt omkring arbejdet med den sociale bæredygtighed, nyder vi godt af deres store netværk og brede erfaring. Herudover er de videbegærlige omkring vores forretning, og gør sig umage for at forstå vores branche, hvilket gør samarbejdet endnu stærkere med det formål at løfte vores forretning til et nyt niveau via aktivt ejerskab og bestyrelsesarbejde,” siger Steen Meedom.

Om værdien af de fælles temadage for alle kapitalfondens porteføljeselskaber tilføjer han:

”Vores fællesnævner er, at vi er SMVer i vækst med gode forretningsmuligheder foran os og fokus på, hvordan vi bruger den sociale indsats som løftestang for succesfuld forretning. Derfor er det af kæmpestor værdi at lære de andre virksomheder at kende, så vi kan hjælpe og inspirere hinanden,” siger Steen Meedom.

Den Sociale Kapitalfond Invest investerer i:
  • Etablerede virksomheder med 25-250 mio. kr. i omsætning og 10-249 medarbejdere
  • Sunde forretninger med vækstpotentiale
     - Typisk med interesse for investeringsstørrelse på minimum 10 mio. kr. eller derover
  • Virksomheder med potentiale for positiv social indflydelse i samfundet – ved at ansætte udsatte mennesker i virksomheden, skabe nye muligheder for udsatte mennesker via produkter og services, eller bidrage til udviklingen i udsatte lokalområder. 

Når vi investerer i virksomheder, bidrager vi med: 

  • Egenkapitalinvestering som majoritets- eller minoritetsinvestor.
  • Fokus på fælles vækstplan (typisk ledelsens egen) med klare incitamenter og fast resultatopfølgning.
  • Målrettet sparring via bestyrelsesdeltagelse – med særlige styrker inden for optimering af virksomhedens værdi via bl.a. målrettet strategiudvikling, forretningsudvikling, organisationsudvikling, optimeret styring, markedsføring og branding.
  • Udvikling af virksomhedens sociale indsats og ESG-strategi – med samme professionalisme som i resten af forretningen, så den sociale ansvarlighed styrker forretningen og virksomhedens markedsposition optimalt.
  • Aktiv brug af vores stærke netværk af kompetencer og kontakter til gavn for virksomheden.