Stort potentiale i silo-fabrikant med social profil

Den Sociale Kapitalfond Invest tilføjer BM Silo til sin portefølje. Virksomheden er en af de førende SMVer i Danmark, når det kommer til socialt ansvar.

BM Silo

Der var glæde under dagens closing hos BM Silo i Tvis.

Nyhed

Den Sociale Kapitalfond Invest er ny mindretalsaktionær i virksomheden BM Silo, der tilbyder siloer og transportudstyr til opbevaring og transport af tørre materialer til kunder over hele verden.

Fra fabrikken i Tvis har virksomheden udviklet et modulbaseret system for siloer i galvaniseret og rustfrit stål, som muliggør en kombination af skræddersyede løsninger og effektiv produktion til kunder inden for bl.a. fødevaresektoren og plastindustrien. BM Silo er dermed med til at sikre længere holdbarhed og bedre udnyttelse af naturressourcer som bl.a. korn og kaffe.

Glidende generationsskifte

Investeringen, med køb af 44 % af aktierne, sker som led i et glidende generationsskifte, hvor Lisbeth Barnbæk Nielsen, der tiltrådte som adm. direktør for virksomheden i oktober 2021, også indtræder som ny medejer, mens Dorte Zacho Martinsen, der tidligere har været adm. direktør og senest bestyrelsesformand, udtræder af ejerkredsen. Claus Martinsen, der er udviklingsdirektør i virksomheden, fortsætter som majoritetsejer. Samtidig indtræder erhvervsmanden Mogens Rüdiger som ny bestyrelsesformand. 

Ledende partner i Den Sociale Kapitalfond Invest, Lars Jannick Johansen, ser BM Silo som en af de førende virksomheder blandt SMV’erne i Danmark, når det kommer til socialt ansvar.

”Samtidig gør BM Silos produkter en positiv forskel i verden, bl.a. ved at bidrage til øget ressourceudnyttelse og mindre råvarespil, ikke mindst på fødevareområdet. Dette kombineret med en effektiv produktion gør, at vi trods turbulens på markedet pt ser et godt potentiale fremadrettet for BM Silo som dansk impact virksomhed på et globalt marked,” siger Lars Jannick Johansen.

Vigtig forankring i lokalområdet

Med salget ønsker udviklingsdirektør Claus Martinsen at fremtidssikre BM Silo både kommercielt og i forhold til det værdigrundlag, virksomheden gennem mange år har været drevet efter:

”Det er vigtigt for mig, at BM Silo kan fortsætte sin udvikling som en god og stærk virksomhed, forankret her i lokalområdet men med stadig flere internationale kunder. I efteråret fik vi Lisbeth Barnbæk Nielsen ind som ny adm. direktør, hvilket jeg er utroligt glad for. Desuden har vi igennem nogen tid været i dialog med teamet fra Den Sociale Kapitalfond Invest og lært dem godt at kende som kompetente, ordentlige og med god forståelse af vores forretning. For mig er det derfor et vældig godt hold, der nu skal være med til at tage BM Silo på den næste del af rejsen,” siger Claus Martinsen.

Også den nye administrerende direktør ser frem til samarbejdet:

”Jeg har gennem det sidste års tid lært Den Sociale Kapitalfond Invest at kende, som en ambitiøs partner med stærke, gode værdier. Værdierne vil være med til at sikre det sociale og bæredygtige arbejde, som vi allerede arbejder med hos BM Silo. Samtidig får vi en professionel medspiller i arbejdet med at videreudvikle BM Silo. Personligt ser jeg det som en utrolig spændende mulighed at blive medejer i det nye setup og fortsat leder af virksomheden,” siger adm. direktør Lisbeth Barnbæk Nielsen.

Bannerfører for socialt ansvar

BM Silo blev etableret i 1965 og har været ejet af Martinsen-familien i over 50 år og er kendt for sin store sociale ansvarlighed, hvor man bl.a. inkluderer og opkvalificerer unge fra kanten af arbejdsmarkedet.  Virksomheden har bl.a. vundet CSR People Prize i 2021 og er gentagne gange fremhævet for sit arbejde med social ansvarlighed og positivt impact på bl.a. FNs Verdensmål.

Det er et arbejde, som Dorte Zacho Martinsen har stået i spidsen for – først som adm. direktør i 11 år og dernæst som bestyrelsesformand og medejer:

“Jeg blev direktør under finanskrisen, og sammen med de ansatte fik vi vendt virksomheden til en fortsat veldreven eksportvirksomhed med fokus på optimering, automatisering, digitalisering og uddannelse af medarbejderne med et særligt fokus på at hjælpe udsatte unge ind på arbejdsmarked. En turn-around som har betydet, at vi har holdt produktionen 100% i Danmark og fokuseret på verdensmålene som en naturlig løftestang til nye eksportmarkeder.

BM Silo ApS har i processen være rådgivet af DAHL Advokatpartnerselskab og PwC, mens Den Sociale Kapitalfond Invest har samarbejdet med Accura og EY.

Parterne er enige om ikke at offentliggøre transaktionsprisen.

Om BM Silo ApS

BM Silo tilbyder siloer og transportudstyr til opbevaring og transport af tørre materialer til kunder over hele verden.

Virksomheden har udviklet et modulbaseret system for siloer i galvaniseret og rustfrit stål, som muliggør en kombination af skræddersyede løsninger og effektiv produktion til kunder inden for bl.a. fødevaresektoren og plastindustrien. BM Silo er dermed med til at sikre længere holdbarhed og bedre udnyttelse af naturressourcer som bl.a. korn og kaffe.

Fra fabrikken i Tvis produceres siloer og tilbehør til efter et just-in-time princip og sendes til kunder over hele verden i et kompakt kit med nem montering baseret på sprogneutrale manualer samt lave fragtomkostninger.

BM Silo blev etableret i 1965 og har været ejet af Martinsen-familien i over 50 år og er kendt for sin store sociale ansvarlighed, hvor man bl.a. inkluderer og opkvalificerer unge fra kanten af arbejdsmarkedet.  Virksomheden har bl.a. vundet CSR People Prize i 2021 og er gentagne gange fremhævet for sit arbejde med social ansvarlighed og positivt impact på bl.a. FNs Verdensmål.

BM Silo har en bruttofortjeneste på omkring 22 mio. kr. årligt og har ca. 36 ansatte (FTE).

 

Kontakt

Lars Jannick Johansen har stået i spidsen for etableringen og udviklingen af Den Sociale Kapitalfond fra begyndelsen, først som stifter og adm. direktør for managementselskabet og siden 2017 som ledende partner i Den Sociale Kapitalfond Invest.
Stifter og ledende partner (bestyrelsesleder)
+45 29 61 68 92
Mads Aaen
Partner
+45 20 62 96 82